Rovatok: Rendezvények

Ritka betegségek ellátásáért: fókuszban a ritka vérzékenységek és trombózisok

Az MTHT 2015. évi rendezvényei
2015-01-15

2015. február 28-án a Debreceni Egyetem Ritka Betegségek Tanszékének és a Klinikai Laboratóriumi Kutató Tanszékének együttműködésével orvos-beteg részvétellel közös gyakorlati fórumot szervezünk ritka vérzékenységekről és trombózisokról.

A DAB Klinikai Genetikai és Ritka Betegségek Munkacsoportja, a DAB Haemostasis Munkacsoportja, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Klinikai Genetikai Tanszéke és a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság


2015. február 28-án szombaton, 10 órai kezdettel a Laboratóriumi Medicina Intézet (Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belső Telep, 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.) földszinti előadójában és előterében a


RITKA BETEGSÉGEK VILÁGNAPJA


alkalmából a magyarországi ritka betegség fogalom, illetve önálló, strukturális megjelenítése (Prof. Muszbek László, Prof. Udvardy Miklós) születésének helyén, Debrecenben szakmai fórumot szerveznek.


Nem elsősorban tudományos előadásokat tervezünk, hanem azt, hogy – vitaindítónak - néhány perces, a betegellátásban érdekes és fontos, diagnosztikai és terápiás kérdéseket felvető, gondolatébresztő, akár vetített, akár képi alátámasztás nélkül elmondott „való világ” eseteket, történeteket halljunk, amelyekből valamennyien tanulhatunk. A fő cél: rámutatni a ritka betegségek ellátásának speciális területeire, gondjaira, a Nemzeti Program jelen helyzetére.


A ritka betegségek ellátásában egyetemünk és más, környező egészségügyi intézményben dolgozó szakértők mellett a betegszervezetek, de bárki más, érintett (beteg, hozzátartozó, gondozó stb.) és a sajtó számára is nyitva áll a fórum, amelyet Budapestről a Nemzeti Bizottság és a RIROSZ Vezetőségének képviseletében Becskeházi-Tar Judit is megtisztel jelenlétével!


Kérjük a ritka betegségek ellátásában, a bizottságok munkájában részt vevő kollégák megtisztelő szíves visszajelzését, de annak hiányában is szeretettel várjuk Őket és Mindenkit, aki a ritka betegségek ellátásában részt vesz, iránta érdeklődik és ideje megengedi, hogy megtisztelje rendezvényünket! Mindenki véleménye, mondandója fontos! Ezért, megtisztelve éreznénk magunkat, ha érintett Betegeink képviselői is, minél nagyobb számban eljönnének a tervezett, kötetlen beszélgetésre, hogy észrevételeiket, szempontjaikat minél jobban megismerhessük!


Debrecen, 2015.február 23.

 

A DAB Klinikai Genetikai és Ritka Betegségek Munkabizottság, a DAB Haemostasis Munkabizottság, a Klinikai Genetikai Tanszék és a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság nevében, tisztelettel:

Prof. Dr. Oláh Éva, Dr. Bereczky Zsuzsa, Dr. Balogh István, Dr. Pfliegler György
 

 

 
A rendezvény

   
  Megnevezése/címe   Ritka betegségek ellátásáért: fókuszban a ritka vérzékenységek és trombózisok
  Időpontja:   2015. február 28. szombat délelőtt
  Helyszíne:   Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
  Programtervezet
vagy témamegjelölés
 
Bár hasonló kezdeményezések (klubok, Kapcsolat Napja stb.) már voltak, a Ritka Betegségek Világnapjához kapcsolódóan, első ízben kerül sor Debrecenben orvos-beteg részvétellel közös rendezvényre.
A cél, hogy a ritka betegségekben szenvedők és az egészségügyi ellátásukért felelős szakemberek közelebb kerüljenek egymáshoz.
  Hivatalos nyelv   magyar
  Tudományos információ   A ritka vérzékeny és trombózis hajlamban, illetve trombózist szenvedett betegek, valamint érdeklődő kezelőorvosaik (pl. háziorvosok, fogorvosok) számára közös, gyakorlati fórum biztosítása, az új tudományos eredmények ismertetése
  Nevek   Dr. Pfliegler György, Dr. Bereczky Zsuzsa, Prof. Dr. Oláh Éva,
Dr. Szakszon Katalin, Dr. Brúgós Boglárka, Dr. Kovács Erzsébet,
Dr. Urbán Krisztián, Dr. Kovács György, Dr. Pogány Gábor (RIROSZ)
  Elérhetőségek   tel:     +36-30567-5264    e-mail: g.pfliegler@ gmail.com
  Rendezvényszervező   MTHT, DAB, DE KK, Ritka Betegségek Tanszék, Klinikai Laboratóriumi Kutató Tanszék
  Neve   Dr. Kolev Kraszimir (MTHT elnök)
 
Kontakszemély(ek)
neve
  Dr. Pfliegler György, Dr. Bereczky Zsuzsanna
  Elérhetőségei   tel: 36-30-412-2011              e-mail: g.pfliegler@gmail.com
  Egyéb információk:   tel: 36-20-362-1492              e-mail: zsbereczky@dote.hu

 

 

Cikk értékelése

Még senki sem értékelte a cikket.

Hozzászólások