Súlyos mélyvénás trombózis 19 évesen

Tévhit, hogy az ereket elzárni képes vérrögképződés, a mélyvénás trombózis csak az idős, elesett betegeket fenyegeti: Gulyás Ágnes 19 évesen szembesült a betegséggel. Évente 16-20 ezren kapnak mélyvénás trombózist, a szövődményként kialakuló tüdőembóliába pedig mintegy 3 ezren belehalnak.

Tovább a cikkre > > >

Kerülje el a trombózist, ne haljon bele egy vérrögbe!

Évente 16-20 ezren kapnak mélyvénás trombózist: ha a többségében a lábban – gyakran tünetek nélkül – kialakuló vérrög leszakad és eljut a tüdőbe, az általa okozott érelzáródás fulladást okozhat. Minden évben legalább 3 ezren meghalnak a betegségben, pedig a tüdőembólia a leggyakoribb elkerülhető halálok – figyelmeztettek vezető hematológus professzorok az október 13-i Trombózis Világnap közeledtével budapesti sajtótájékoztatójukon.

Tovább a cikkre > > >

Vezető orvosi szervezetek világszerte egyesítik erőiket az első Trombózis Világnap elindításáraA Nemzetközi Trombózis és Hemosztázis Társaság a világ minden táján, a trombózis területén működő szervezetekkel összefogva, elindítja a Trombózis Világnapot, amelynek fókuszában a szív-érrendszeri halálozás három leggyakoribb formájának központi kiváltó oka áll.

Tovább a cikkre > > >